10 nejlepších online fakturačních systémů

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Podnikání, Recenze
8. května 2014 000 13:28
Faktura

Photo Credit: miguelb via Compfight cc

Od té doby co jsme začal podnikat a začal být sám sobě obchodníkem, accountem i učetním jsem se musel poohlédnout po dobrých pomocnících. Fakturovat v Excelu jsem odmítl rovnou, protože jsem si chtěl práci hlavně ušetřit. Navíc online nástroje umožňují spoustu funkcí. Takže jsem si udělal průzkum trhu a tady přináším výsledky.

Pokračujte ve čtení článku “10 nejlepších online fakturačních systémů” »


 

Supermarket Dáme jídlo? Prosím píši jedna.

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Recenze
30. března 2014 000 13:02

Dáme jídloMám rád Dáme jídlo a hodně ho využívám. Proto mám také premium účet, protože mi to dává smysl. Objednávám do práce i z domu, když se nám nechce vařit. Ty služby jsou, zejména v Praze, super. A ať je Tomáš Čupr jako člověk jaký chce, jako podnikatel má obrovský tah na branku a ví, co dělá, a zdá se, že velmi úspěšně. Takže ano, mám rád Dáme jídlo, protože je to dobrá služba a bez obav ji komukoliv doporučím. No a z těchto důvodů jsem se hodně těšil na plánovaný dovoz potravin ze supermarketů, a když Tomáš mluvil o spuštění supermarketu v březnu, nemohl jsem se dočkat.

Pokračujte ve čtení článku “Supermarket Dáme jídlo? Prosím píši jedna.” »


 

Určitě chcete Nechtěné

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Knihy, Recenze
23. března 2013 000 12:26

Na konci března Kniha Zlín vydává další severskou spisovatelskou bombu. Po strhujících detektivkách-thillerech Joa Nesbøho přichází s prvotinou Kristiny Ohlssonové Nechtění. Kateřina Krištůfková, která překládá detektivky Joa Nesbøho, tvrdí, že je Kristina Ohlssonová jediná, která se mu může vyrovnat. Nevím, Nesbøho jsem zatím nečetl, ale pokud je Kristina Ohlsonová srovnatelná, tak je třeba Joa Nesbøho číst.

Dostal jsem k dispozici “reading-copy”, takže jsem si mohl na svém tabletu v aplikaci Kindle přečíst tuto detektivku v předstihu. Kniha Zlín je známá s tím, že aktivně spolupracuje s blogery a jednou za čas uvolňuje několik elektronických knih “reading-copy” pro blogery. Vlastně jen díky tomu jsem se dostal k žánru detektivky, který jsem nikdy předtím nečetl. Což je možná škoda.

Pokračujte ve čtení článku “Určitě chcete Nechtěné” »


 

6. ročník setkání Mezi Světy 2012

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Akce, Chaos magie, Magie, Recenze
12. listopadu 2012 000 10:58

Mezi SvětaLetošní Mezi Světy byly po pěti letech první, kdy jsem jel jako účastník a ne jako pořadatel. Díky tomu jsem si celou akci užil intenzivněji a mohl ji tak posoudit i nezávisle a poprvé zvenku. O to více  budu možná kritičtější než v předchozích letech, ale věřím, že kamarádi z Divinora to vezmou jako cennou zpětnou vazbu. Podotýkám, že moje účast Mezi Světy byla motivována zejména touhou po setkání a aktivní relaxaci, nikoliv zuřivou touhou po poznání a také nejsem vášnivý sběrač seminářů. Proto je můj článek určitě deformován plněním těchto cílů.
Pokračujte ve čtení článku “6. ročník setkání Mezi Světy 2012” »


 

Recenze: Eklektické čarodějnictví – magické pomůcky II (6)

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Eklektické čarodějnictví, Pohanství, Recenze
7. září 2012 000 23:11

Druhé krátké pokračování píšu v pátek večer, po skvělém firemním Closed Friday a natěšený na ostravské pohanské setkání V dobré společnosti. Píšu trochu ve stresu způsobeném nebezpečnou soutěží, kterou jsme si na sebe ušili s Tasselhofem. Čtyři dny psal, čtyři dny. Tak to musím honem udělat další díl. Bojím se, že se to bude stupňovat a budeme muset dělat recenze denně. Ale hurá do toho. Magické pomůcky část druhá. Tak copak nám to ta Coreyemma napovídala dnes?

Pokračujte ve čtení článku “Recenze: Eklektické čarodějnictví – magické pomůcky II (6)” »


 

Recenze: Eklektické čarodějnictví – magické pomůcky (5) + moje doporučení

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Eklektické čarodějnictví, Pohanství, Recenze
29. srpna 2012 000 01:41

Už je to tu zas. Další díl. Přiznávám se bez mučení, Tasselhof mne poměrně hezky motivuje se svými recenzemi mých recenzí videí. Předně mne doběhl s recenzemi a nutí mě psát častěji. Tímhle článkem jsem si vytvořil zase náskok. Budu také ještě více konstruktivnější a nedostatky recenzovaných videí budu kompenzovat vlastními doporučeními. Takže díky Tassle, inspiruješ mne. A abych jen nechválil, fakt si nemyslím, že kdo nemá doma oltář není pohan. Ještě se pak můžeme bavit co všechno je oltář. Ale dost už handrkování. Nyní nás čeká už další, 5. díl.

Pokračujte ve čtení článku “Recenze: Eklektické čarodějnictví – magické pomůcky (5) + moje doporučení” »


 

Recenze: Eklektické čarodějnictví – Oltář (4)

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Eklektické čarodějnictví, Pohanství, Recenze
28. července 2012 000 10:50

Dnes podíváme už na 4. video, které se zove lakonicky – oltář. Oltář je posvátný prostor zejména pro mága, pohana a čaroděje. Je to prostor naplněný posvátnem, který ale velmi pragmaticky slouží jako jakési posvátné “skladiště” našich magických pomůcek, ale s určitým řádem, často vycházejícím s korespondencí živlových či planetárních. Podívejme se nyní, jak s tímto nelehkým tématem poradila autorka našich videí, která se chce věnovat tzv. čarodějnickým oltářům. Než se zaměříme na její video, je třeba se dotázat, co to čarodějnický oltář je? Za mě je to oltář každého eklektika, který se věnuje mixu magie-pohanství-wiccy-bylinkářství-šamanismu-animismu.

Pokračujte ve čtení článku “Recenze: Eklektické čarodějnictví – Oltář (4)” »


 

Recenze: Eklektické čarodějnictví – Posvátný prostor (3)

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Eklektické čarodějnictví, Pohanství, Recenze
19. června 2012 000 21:12

Když jsem na konci dubna startoval tento seriál, chtěl jsem psát pokračování každý týden. Bohužel moje časové možnosti to příliš nedovolují, a proto to bude spíše občasník. A protože se časový pres nyní uvolnil, přicházím s další částí této série, tentokrát o posvátném prostoru.

Pokračujte ve čtení článku “Recenze: Eklektické čarodějnictví – Posvátný prostor (3)” »


 

Recenze: Prométheus

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Film, Recenze
10. června 2012 000 20:25

Těšil jsem se na Avengers, protože to měla být akce, zábava a plno super hrdinů. A byla. Těším se na finále Nolanova Batmana, protože Nolan je prostě Nolan. A těšil jsem se na Prométhea v režii Ridleyho Scotta. Avengers byli super a říkám, byl to úžasný film, který mi dal vše, co jsem chtěl. Teď přišel Prométheus a Ridley Scott. Dvojka, na kterou se nezapomíná. Úplně první Vetřelec byl fenomenální a natáčel ho taky Ridley. Takže plánovaný prequel prostě musí být bomba. Rozumíte, stejný režisér, stejná atmosféra, Gigerovy kulisy a vysvětlí tam všechno. Úplně všechno. Třeba toho divného velkého mimozemšťana s hlavou jako slon a vybuchlými vnitřnostmi.

A pochopitelně skvělé trailery, vynikající marketingová kampaň na Prométhea včetně geniálního androida Davida a odkazy na Weyland corp.

Jo tohle všechno tam bude, se současnou technologií pro efekty, skvělou hudbou a scénářem. Prostě bomba. Jo tak tohle byl ten film, na který jsme včera šel, takže asi tušíte jak jsem se těšil.

Pokračujte ve čtení článku “Recenze: Prométheus” »


 

Recenze: Eklektické čarodějnictví – knihy (2)

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Eklektické čarodějnictví, Pohanství, Recenze
1. května 2012 000 21:54

Minulý týden jsem se pustil do recenzí již zmíněného video seriálu o eklektickém čarodějnictví, a i když mne ti, co viděli detailně více dílů, hodně děsili, jak se to bude zhoršovat. Odvážně jsem si i tak shlédl díl další. A musím říct, že to není takové, jak mi jiní předesílali. Ale určitě je tam veliký prostor pro zlepšení a pevně doufám, že autorka mé recenze bude číst a nebude je vnímat jako nějaký útok, ale jako připomínky a zpětnou vazbu, která ji pomůže seriál ještě více zlepšit. Nebudu proto zmiňovat chyby, které jsem uvedl v první části mého seriálu (sekce Kvalita zpracování a Prezentace), je zbytečné se opakovat a soustředím se jen věci nové.

Pokračujte ve čtení článku “Recenze: Eklektické čarodějnictví – knihy (2)” »


Copyright © 2018 Bloxxter – osobní blog Pavla Ungra o světě. All Rights Reserved.
Theme by sheVcza. Google