Tarantel a teutonic.knight vyhlásili Codymu magickou válku a … a nic

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Chaos magie, Magie
14. února 2009 000 00:59

… aneb jak se bránit magickému útoku

Tak jak nějak sleduju dění posledních dní tak jsme si říkal, že bych zpětně mohl napsat o jednom „vtipném“ incidentu. Ono jak navíc jsem teď všemi obdivovaný pohanský satanista (jojo on ten Pepa Veselý měl přeci pravdu:-)) tak si myslím, že by to mohla být zajímavá informace. Ale jak to začalo?

Ona je to vlastně z mé strany neuvěřitelná hloupost… snažil jsem se schůdnou cestou vyřešit jednou nedorozumění, které tkvělo v nepodloženém kritice na POF od jedné skupiny scházející se v místnosti Pohanství na chatu Lidé.cz. Bláhově jsem doufal, že se dohodneme jako dospělí, no asi ne dospělí ale přesto – lidé. No začalo to tím, že jsem s pisatelkou oné pochybné kritiky celý večer vstřícně a přátelsky hovořil o magii a pohanství a myslím, že jsme si vcelku rozuměli. Samozřejmě jsem ji neodkryl svoji identitu.

Další den jsem přišel na chat a již jsem svou identitu neskrýval. No a náhle byl ze všeho obrovský a zásadní problém, který měl být řešen magickým soubojem s cílem mé fyzické likvidace, tedy pro ty co to nechápou – smyslem bylo mě magickým způsobem zabít. A já cholerický namyšlený hlupák jsme souhlasil. Ano, nechal jsem se vyprovokovat a celý svůj souhlas i své namyšlené chování zpětně musím chápat jako chybu. Pokud si chcete přečíst onen rozhovor, tak můžete se podívat na screen, kde jsem vymazal texty nezúčastněných.

Ověření celého aktu bylo, že 6. ledna v 18:30 jsme se měli sejít v restauraci Kavalír v Dejvicích a když tam jeden z nás nepřijde, tak je to známka, že prohrál. No, já jsem tam byl i s Irwiem, abych měl eventuálně svědka a nikdo nedorazil, což se dá vysvětlovat několika způsoby:

  1. Můj protivník na to zapomněl
  2. Můj protivník je fakt magická lama jak jsme předpokládal
  3. Můj protivník je mrtvý, což by mě překvapilo, protože jsme žádné aktivity v tomto směru nepodnikal

Jinými slovy tohle je další magický útok, který na mě měl být páchán a který jsem úspěšně přežil, včetně pár dalších prokletí a podobných aktivit osy zla a jiných. Přiznejme si, že jsem v tomhle případě protivníka nebral vůbec vážně a nevěřil jsem, že něco dokáže a to se prokázalo, že to tak opravdu je a je příjemným faktem, že jsme tedy nasadil svůj život na obranu POF:-) Euriku, mám to u Tebe:-P

Nicméně výsledek, který bych z toho chtěl vyvodit, krom toho, že se tu tím chlubím (ono není čím, asi se není moc třeba chlubit tím, že jsme přežil magický útok dvou děcek), by bylo pár nápadů jak nakládat s magickým útokem na naši osobu. Něco málo najde od Fr. Januse na Divinoru a něco málo zde tedy poskytuji já:

Jak řešit magický útok

Samozřejmě, jsme poté co se toto stalo toho litoval a konzultoval to s ěkterými lidmi, jejichž názoru si v tomto oboru vážím a jak na toto reagovat bych sepsal do následujících bodů:

  • Přejdeme do paradigmatu v kterém nevěříme na magické útoky (je možné to maximalizovat tím, že nebudem věřit ani na magii, ale pak nám hrozí, že v tom období nám některé „magické“ věci přestanou fungovat)
  • O samotné věci nebudeme přemýšlet a příliš to řešit (zde jsme udělal chybu, že jsme se o tom vůbec s někým bavil, ideální by bylo to hodit na hlavu a stejně jako se sigiliemi ZAPOMENOUT)
  • Rozhodně nedoporučuji tuny magických obran a štítů

Smyslem celé operace bylo, že jsem opravdu nedělal a neřešil žádnou magickou obranu v tradičním slova smyslu, jen jsem si vytvořil paradigma, či chcete-li Karikovu mapu reality v které jsme fungoval do inkriminovaného termínu. Funguje to.


17 komentářů

Brozkeff
Úno 14, 2009 at 03:42

Preference právě toho paradigmatu „všechno je jenom pohledem do zrcadla“ nad démonologickými a jinými koncepcemi, které „věří“ na existenci něčeho externího má IMHO právě tu výhodu, že třeba fyzickou slabost nebo bolest v břiše nezačne člověk hned přičítat vnějšímu magickému útoku, vyssávání energie zaživa a zůstane tak dobře na zemi. Mám takový dojem, že většina „magických útoků“ a „prokletí“ je tvořena jen rozjetou a nekontrolovanou představivostí tzv. „oběti“. Tím nevylučuju, že by nemohlo jít o něco skutečného, ale je to krajně nepravděpodobné (ale kdyby to zase vůbec neexistovalo, tak předpokládám nebudou lidi jako Dion Fortune o tom psát dlouhé knihy působící docela učeně ;e))

A propos, je až neuvěřitelné, jaké účinky má docela „obyčejná“ meditace na mantru. Žádné usilování, přemáhání toku myšlenek a jiné „mentální násilí“, a přesto (spíš právě proto) to je cestou jak se zbavovat té „podmíněnosti“ na jevech (klidně si to přelož do méně orientální terminologie, mně je celkem jedno, jestli se na ty poznatky nalepí buddhistické, křesťanské nebo jiné nálepky – když to valí, tak ať se to jmenuje třeba „hovno“ 😉


 
cheero
Úno 14, 2009 at 08:44

Zdravim!
S tou definici satanitickeho pohana se zrejme Vesely trefil. Lepe bych to nevystihla.
Velmi velmi zajimave. Ale chybi mi par informaci k dotvoreni autentictejsiho obrazu o cele zalezitosti. Jestli to dobre chapu tak sis udelal tuto obranu paradigmatem o neexistenci magie predem nebo az kdyz jsi pocitil nejakou fyzickou bolest? Ja totiz uz jeden dost hustej magickej utok prezila a rozhodne nebyl vyprovokovany moji predstavou o nem. Me se zda tato metoda blba. Toto paradigma. Vis moc dobre sam, ze to, ze kdyz dotycna obet neveri v silu magiie nic nezabrani tomu aby sily fungovaly. Samozrejme ze je vyhodou pro utocnika kdyz svou obet vystresuje a ona tomu veri(to pak onen magicky utok vlastne nemusi ani probehnout a obet si privola „utok“ na sebe sama svou vlastni predstavou, lehce sebedestruktivni…nuc coz. Ale tohle mi prijde jako velmi naivni predstava, uz jenom proto ze je to odzkouseny. viz, Kafkovy experimenty. Teda tim nemyslim ten experimetn kdy zabijeli mentalni „magickou“ silou zvirata ale kdy působili na lidi kteri existenci necoho jako je mentalni sila, magicka sila dusledne popirali a nemeli v ni zadnou viru a stejne podlehli a na dalku.
Nemyslim si ze nejaka decka by meli tu silu, tezko… ale kdyz se clovek na neco tak uplne… a predevsim v puberte, to clovek v sobe najde tolik nenavisti a emoci ze pozdeji ji jen tezko bude nekde hledat k tomu aby ji tak intenzivne nakumuloval. A jeste ke vsemu zcela zamerne.


 
Cody
Úno 14, 2009 at 10:03

Tak já to beru spíše jako vtip. Satanista nejsem, nevyl jsem a nejspíš nikdy nebudu 😀
Do tohoto paradigmatu jsme vstoupil druhý den ráno preventivně. Žádnou bolest jsem necítil. Nezapomeň, že to co jsem dělal já je magie svého druhu. Byla to magická obrana, takže není pravda, že bych nedělal nic.


 
Frater Irwiuss
Úno 15, 2009 at 01:59

S obranou pomocí paradigmatu musím nesouhlasit… Že by šli takto snadně vypnout magické schopnosti útočníka je podle mě prostě krajně nepravděpodobné… Myslíš si například, že když si teď změním paradigma z „Cody-magik“ na „Cody-nemagik“ tak ti přestane fungovat magie? Řekl bych, že změna paradigmat prostě jen mění pohled na svět, tedy že objekt A zůstává objektem A, ale říkáme mu objekt B. V tom případě změna paradigmatu na „nevěřím v magický útoky“ by prostě jen znamenala, že až tě sejme ten naleštěnej bavorák a bude se v kaluži krve svýjet v křečích, budeš věřit, že ten řidič je debil, ne že: mě ten hajzl(rozuměj magický útočník) dostal! Ať už ale byl řidič bavoráku debil, či jsi podlehl magickému útoku, na té kaluži krve rozdrcené lebce to nic nezmění…

Já si myslím, že vyhlašování magických válek se má rpovádět jen ve výjmečných případech a když, tak se vší razancí…


 
Cody
Úno 15, 2009 at 09:35

Samozřejmě, že se magie nepřestane fungovat, jen její zacílení nebude funkční, budu totiž v zcela jiném světě, než samotný útočník.


 
M.
Úno 15, 2009 at 11:50

Mě výše psaný „postup“ funguje také. Prostě se přesunu do jiné úrovně vnímání, jak píše Cody. Myslím, že je to nejsnažší zbůsob jak k tomu přistupovat. Také se mi vyplácí úsměvný přístup,-)

S trochou škodolibosti musím dodat, že zmiňovaní tarantel a teutonic zřejmě trpí (trpěli?) „velkoslovářstvím“, před pár lety jsem byla kolikrát svědkem podobných mmm ‚šarvátek‘, které skončily stejně…


 
Frater Irwiuss
Úno 15, 2009 at 21:46

Cody: přece ale víme, že i osoby zcela profání, chceme-li žijicí ve „světě bez magie“, nejsou proti účinkům magie odolné či necitlivé. A to jsou osoby, které mají paradigma o neúčinnosti magie zakořeněné hlouběji než může zdatný magik kdy mít.


 
Darken
Úno 16, 2009 at 01:55

F.I: Vyhlasovat magickou valku mi prijde vubec jako blbost. Kdyz uz, tak sejmout tise, elegatne a bez zbytecnych kecu. Uz soudruh Stalin rikal, ze se neboji nikoho, kdo mu vyhrozuje. Pokud si je nekdo svou schopnosti zautocit jisty, tak zautoci. Pokud ne, tak o tom jen hloupe tlacha.

Zmena paradigmatu mozna muze fungovat u dvou nablblych pubertaku s prerostlym egem, ale neverim ze by jakkoli ovlivnila skutecny magicky utok.


 
Cody
Úno 16, 2009 at 02:30

Irwie, tato společnost zcela ateistická dle průzkumů je plná pověr, postpohanských zvyklosti, rekatolizovaných mýtů a tak podobně. Ukaž mi prstem na jediného člověka, který na nic z toho nevěří? Já jsem se v životě nesetkal z žádným. Zpravidla to je systém – nevěřím tomu, jsem ateista a agnostik, ale co když…


 
Cody
Úno 16, 2009 at 02:30

Darkene, čím je jiná obrana vůči magickému útoku lepší, účinnější než tato?


 
Madsheep
Úno 16, 2009 at 10:07

Řekl bych, (a Darken na to nejspíš taky naráží) že hodně záleží na „síle osobnosti“ (nebo jak to nazvat) útočníka i obránce. Jednoduše: pokud zaútočí mocný vúdúmástr na průměrného ateistu, je velká šance, že uspěje. Pokud blbeček zaútočí na jiného blbečka, taky má určitou šanci. Pokud blbeček zaútočí na silnější osobnost, tak pravděpodobně neuspěje. Jestli se bráníš v rámci magického paradigmatu nebo tím, že paradigma změníš, je IMHO spíš otázkou osobních preferencí…


 
Cody
Úno 16, 2009 at 11:35

Tak to určitě, v tom se shodneme otázka sil je v tomhle případě důležitá.


 
Darken
Úno 16, 2009 at 14:14

Tak asi takle: Chystám se v noci potloukat v nějakém hodně nebezpečném místě. Může to být Bagdád, Kábul, Chicago nebo něco takového a můžu si vybrat.

1) Vezmu si kvér a neprůstřelnou vestu
2) Budu si hrát na frajera a když po mě někdo vystřelí tak si prostě vnutím, že žádné kulky neexistují a že není žádný způsob jak by mi mohli ublížit.

Druhý způsob je samozřejmě blbost. Ty sice můžes změnit své vnímaní světa, ale to nestačí. Můžeme vést složité diskuse o tom, jestli by zmizela gravitace, kdyby na ni všichni lidé přestali věřit, ale stejně se to nikdy nestane.

Změna paradigmatu nestačí, protože si stejně podřízen tomu světu který existuje mimo tvou hlavu. A i kdyby se našel nějaký opravdu Ubercoolmegamág který by dokázal na chvíli změnit fyzikální zákony, tak i ten by si nejspíš tu neprůstřelnou vestu pro jistotu vzal.

To že se na tobě žádný efekt magického útoku neprojevil považuji za, s odpuštěním, hovno argument.

1. Tihle puberťáci toho nakecaj hromadu, ale kde bereš jistotu, že na tebe byl nějaký útok skutečně podniknout?

2. Jejich magický útok mohl sílu ekvivalentní spíše dětské flusačce než realné zbrani a neměl žádnou šanci proniknout přirozenou obranou.

Další věc co mě napadá je, že to co nazýváš „změnou paradigmatu“ je samo o sobě formou obrané magie. Prostá nevíra nestačí, ale pokud se na ni hodně upneš a budeš ji velmi prožívat tak je možné si takto vyrobit nějaký ten ekvivalent neprůstřelné vesty. Osobně mi to přijde jako drbat se za levým uchem pravou nohou a ještě si u toho okusovat nehty, ale proti gustu… 🙂

Celý článek mi vůbec přijde dost neštastný, dal by se shrnout jako: Tak sem se na netu pohádal se dvěma úplně blbejma puberťákama, vyhlásili sme si magickou válku a já ji vyhrál. Haha, to je ale sranda, potvrzuje to všechny mé teorie, to koukáte jakej sem frajer. Přitom si tím, že jsi přijmul jejich pravidla hry vlastně klesl na jejich úroveň.


 
Zuzana Antares
Úno 17, 2009 at 00:59

Očarovaných, kteří přišli ke mně do poradny, už by byl pěkný zástup. Přesto jsem se ani jednou nesetkala se skutečně očarovaným nebo magickému útoku čelícím člověkem. V horších případech jsem rozpoznala schizofrenii (asi 3x) a parafrenii (2x). Jinak se vždy jednalo o projekce osobního stínu nebo o reakce na šok.
Jednou jsem se setkala s rodovou kletbou, párkrát s prokletím, které fungovalo jen kvůli špatnému svědomí příjemce, několikrát s projevem magické rovnováhy (tj. osoba A ublíží nemagicky osobě B, která tento čin nepřijme, ale nevědomky jej vrátí osobě A). Skutečné magické útoky – počítám, že jsou dva.
Mám tak díky mnohaleté praxi o účinnosti magických válek, útoků a prokletí jisté pochynosti.


 
Blažej
Zář 17, 2009 at 06:23

Magický útok vnímam ako „nasadenie všetkých dostupných možností, znalostí, síl, či schopností“ s cieľom likvidácie protivníka.Moderný okultista,venujúci sa takémuto druhu umenia, nemá problém zlikvidovať protivníka. Stretol som sa s prípadom, kde útočníci cielene pripravovali podmienky, aby sa v okolí či rodine napadnutého začali vyskytovat situácie, ktoré maju za cieľ vyviest z rovnovahy obet, konsternovat a oslabovat ho, najúcinnejšie na všetkych úrovniach na akych to len ide, pretože obeť, keď je vyslabena(pripadne ma poškodené biopole v dosledku týchto aktivít), vzniká niečo ako vstupná brana pre silnejšie energie. Nie nadarmo sa hovorí, že strach a chtíč sú vstupné brány. Pokiaľ je táto práca svedomito vykonaná,obávam sa,že je prakticky nemožné ustáť tieto srandičky bez poškodenia. Ak predsa obeť ustojí,či prezije obyčajne sa stava,že poskodenie eterickeho tela znamena smrť v priebehu 2mesiacov, alebo nepríjemnú chorobu.Nehovorim o kliatbičkách, mám na mysli niekoľkomesačnú cielenú prácu odborníka(ov). Jemnejšie formy ako prax waj-alebo nej-tanu,čikung, ci rozne praxe vychodných systemov sa úspešne používajú na sposobenie energetickeho kolapsu obete. Celkom nové možnosti vidím v použití najmodernejšej techniky v kombinácii so starými útočnými technikami z roznych odvetví mágie, prácu s klifotom, praktikami vúdú a modrným šamanizmom. Vytváranie týchto nových invenčných kombinácií a postupov dáva praktikovi široký priestor realizácie na vytváranie netradičných štruktúr. No a ak niekto natrafí na trénovaného človeka v tejto oblasti je celkom možné, že mu nepomôže ani kríž, ani svetená voda, pretože pravdepodobne už bude hore brkom a ani si nestihne uvedomiť čo sa stalo 🙂


 
monica
Čvc 30, 2010 at 20:43

ahoj můžete mi poradit prosím?? Slyšela jsem od známé ani nevím jak jsme se k tomu dostali že sicherka připnutá na oblečení které nosím má tu moc že dokáže svírat zlo a chrání před zlými silami jako jsou zlí lidé atd…je to pravda má sichrka tuto moc. Děkuji za odpověď.


 
Cody
Čvc 31, 2010 at 12:03

@monica: Pokud tomu uvěříš, tak to ožné je, ale můj názor je že je to nesmysl.


 

Napsat komentář

Copyright © 2024 Bloxxter – osobní blog Pavla Ungra o světě. All Rights Reserved.
Theme by sheVcza. Google