SNews – chytré řešení pro menší weby, blogy, miniprojekty

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Informace, Internet, Webdesign
8. března 2009 000 10:36

image Pro svůj poslední projekt jsem hledal chytré, jednoduché, malé, přehledné, nerobustní a nenáročné řešení. Věděl jsme přesně co chci. I co nechci. Nechtěl jsem php mastodonta typu WordPress, se kterým jsem naprosto spokojen na svém blogu, ale pro některé věci je naprosto nepoužitelný. Hledal jsem něco hodně jednoduchého na systému přidávání příspěvků, kde by byl titulek, datum, tématická skupina, možnost komentářů, formátovaný text, jednoduše (hodně jednoduše) upravitelná šablona.

A našel jsem SNews. Má všechno co jsem napsal, instalace má 50 kB – je velice jednoduchá, ale vyžaduje trošku umu (manuální zapsání údajů na připojení do databáze do config souboru, spuštění sql příkazu v konzoli PhpMyAdmin). Editaci a přizpůsobení najdete ve třech souborech – kaskádový styl, index a soubor se skripty. Nastavení je velice jednoduché. Jedinou práci kterou jsem musel udělat je přepsat angličtinu do češtiny (15 minut práce). Celkové nastavení i s dvěma úvodními příspěvky mi trvalo hodinu a půl. Geniální.

Tedy pokud se najde někdo, kdo má podobné požadavky, tomu mohu Snews jedině doporučit!

Čeština pro SNews

Upozorňuju, že je upravená pro mé potřeby, takže něco Vám sedět nebude. Upravte si to. Ale budu rád, když si ji stáhnete, má jen 15 kB (rozbalená, zbalená do ZIPu 5 kB). Pokud ji chcete používat, přepište jen soubor EN.php (po zálohování samozřejmě).


Napsat komentář

Copyright © 2024 Bloxxter – osobní blog Pavla Ungra o světě. All Rights Reserved.
Theme by sheVcza. Google