Horev klub změnil adresu!

Napsal: Pavel Cody Ungr | Kategorie: Informace, Magie
23. června 2007 000 09:25

Stačí chvíle nepozornosti a jhiž se Vaší domény mohou zmocnit doménoví spekulanti. Takto se to bohužel stalo Horev klubu a tak jejich stránky mají novou adresu. Poznamenejete si ji do svých prohlížečů a záložek.

http://www.horevklub.org


18 komentářů

Anfiros
Čvn 23, 2007 at 13:30

Díky za odkaz, říkal jsem si co se stalo s „Horevem“…


 
Kojot
Čvn 27, 2007 at 02:32

Oni si nechal horev.cz vyfouknout nějakým spekulantem? Jak se to stalo? A taky přemýšlím, jak na té adrese chce ten spekulant vydělat. No, asi doufal, že mu Horev klub zaplatí…


 
Cody
Čvn 27, 2007 at 09:03

Kojot: Pokud vím, tak došlo k nedorozumnění a včas nezaplatili doménu na další rok a tenhle týpek na to zřejmně čekal.


 
hermetik
Bře 20, 2008 at 14:04

Co se týče domény horev.cz, nedošlo k obohacení žádného týpka. Horev se prostě vrátil tam, kam patří, tedy do vlastnictví Horevu, na mechanismu nesejde – byla prodána a koupena nezaplacená doména. Co se týče částky, šlo o symbolickou cenu. Nikdo nezbohatl, jen se věci daly do pořádku.
Přeji hezký den


 
Athanasius Arex
Bře 23, 2008 at 11:43

hermetik: Už zase ta nekonečná diskuze? Bohužel nemůžeme za to, že Univerzálku (nebo koho jiného) nenapadlo ověřit si dostupnost značky „Horev-klub“ a podmínky jejího předání u (tehdy) žijících starých členů. Nás to napadlo. Mrzí nás, že se pokoušíte na internetu vystupovat jako někdo, kým nejste.

Sám za sebe chápu, že vlastnictví internetové adresy může Vaší snaze v očích veřejnosti přidat. Ale realitě to přidat neumí.

Vítám každého, kdo ví něco o filosofii Horev, s otevřenou náručí – takže je mi snaha považovat kohokoli za „nežádoucího konkurenta“ dost nepochopitelná. Ale cesty lidského uvažování jsou různé.

A tak Vás alespoň v zájmu běžných čtenářů upozorňuji, že máte na těch stránkách špatnou barvu plamene ohně Horev. Podle zcela základních textů má být v chrámu a zářit jako sluneční světlo. To co je tam teď vypadá oproti tomu jako plynový kahan. Nesmíte zkreslovat vědění, pokud jej máte.

Přikládám ještě reakci předsedkyně H-K: http://www.horevklub.org/index.php?option=com_content&task=view&id=152&Itemid=29


 
hermetik
Bře 31, 2008 at 10:35

Athanasius Arex: Žádná diskuse se nekoná. Jméno Horev Horevu náleží zcela právem, Univerzalia s ním nemá nic společného. O oči veřejnosti vůbec nejde, se snahou zviditelňovat se přišla až martinsistická lóže Horev, Horev o nic takového nikdy nestál, ze všech sil usiluje o opak. Proto o něm také nikdo neslyšel a neuslyší. Žádnou konkurenci zde nevidím, martinistická lóže zastupuje martinismus, Horev s ním nemá nic společného, jde o zcela různé věci. O doménu horev.cz jste přišli, zamyslete se, proč k tomu došlo – ovšem žádný „magický útok“ to nebyl – Horev má v čechách zcela určitý význam a poslání a zřejmě jeho obsah nenaplňujete, proto jste přišli o vývěsní štít. Je zcela jedno, jakou barvu má ilustrační blikátko – přes internet ještě nikdo zasvěcení neobdržel.


 
hermetik
Bře 31, 2008 at 11:13

P.S. Najít http://www.horev.cz pod odkazem „doménoví spekulanti“ je urážka, za kterou by bylo v novinách možné soudní cestou požadovat otištění omluvy. Po předchozích zkušenostech mě nijak nepřekvapuje, že ji zde nacházím.


 
Nemo
Bře 31, 2008 at 12:36

Hmm, vysvětlil by někdo mně prostému laikovi , voč tu gou? Klidně i do mailu. Já, chlapci, ani netuším, který z vás ke kterému táboru patří, v čem jsou rozdílné, apod…


 
Nemo
Bře 31, 2008 at 12:46

Tak beru zpět. Už se orientuji.


 
Cody
Bře 31, 2008 at 14:48

No já nevím, školy nemám, ale přijde mi to takhle.
1. Mám doménu a provozuju na ní svoji webovou prezentaci, která ročně stojí (rozuměj doména) pár stovek (okolo 400 Kč tč.)
2. O pár dní se zpozdím a ejhle doménu mi někdo vyfoukl a chce za ní 15 000

No já nevím, přesně takhle si já představuju někoho koho bych nazvala doménovým spekulantem. V případě, že se mýlím ať mě někdo opraví. Klidně se mu omluvím, ale zatím to je pro mě tohle. V případě že Herr MeD a IK se požaduje omluvy, ať mě tuhle záhadu vysvětlí. Třeba tím, no jo jdu si zaregistrovat po víc než 10 letech činnosti doménu Horevu č. 2 a ejhle zrovna je volná. A pak mě přijde, že potřebuju novej počítač tak ji zkusím střelit za 15 000. Ne v tom rozhodně není žádný úmysl.:-D Jinak zajímavý názor na doménové spekulantství je zde http://botos.eu/blog/domenovy-spekulant-seriozni-byznys Já osobně v tom nevidím problém a souhlasím s obsahem toho článku. Nicméně DS je jev o kterém zde mluvíme.. Není ostuda se k němu přiznat (IMHO)

Další věc – pro mě byl, je a doufám že bude Horevem Horev klub se Strigonou ve vedení. Možná existuje nějaký jiný Horev č 2, který není vidět. Možná že je ten tajný nějaký lepší a úžasnější, ale protože je známý jen tím, že vyfouknul Horevu doménu tak je pro mne absolutně nezajímavý. Není vidět a prý nechce být vidět. OK, to je v pořádku, ale nemůže ode mne očekávat nějaký respekt za veřejné nic.

BTW: Ano zasvěcení se na internetu neudílí, proto mě napadá několik zajímavých otázek:

1. Když je ten internet tak nedůležitý, proč supertajný Horev č. 2 tak stojí o to doménu? a proč když už tu doménu má je na ní jen přesměrování na freehostingové stránky se reklamou, kde je černý text na černém pozadí s plynovým hořákem (:-))?
2. Proč se o tu doménu začal zajímat až v té době kdy ji Horev klub začal vlastnit? Když už existuje od roku 1993 proč si ji tedy nepořídil dříve?
3. Když už teda s doménou Horev.cz nemá Univerzalia nic společného, proč jí teda dle zápisu patří? http://www.whois.net/whois_new.cgi?d=horev&tld=cz

A poslední věc, pokud má někdo pocit, že tenhle blog je tendenční tak musím říct. ANO, je je to totiž MUJ blog a tak to není objektivní vědecká studie, ale moje názory a pokud se to někomu nelíbí – vždycky je možnost to nečíst.


 
Nemo
Bře 31, 2008 at 15:13

Já to tak pochopil, co jsem si projel pár záznamů na internetu, včetně whois ;). Takže pár poznámek. Zajímavé, že stránka profily_koucu.html tak rychle zmizela ze světa. Ještěže tu máme google cache, kde ji lze v pohodě vidět a zjistit, že se pouze přejmenovala na firemni.html.

Dále tu máme dvě skupiny, z nichž jedna funguje a vyvíjí činnost a druhá (možná) „vlastní práva“ a „funguje tajně“ (trochu mi to připomíná problém Kalifátu OTO a Crowleyho textů – hlavně ten bakšiš). Univerzalia.cz, která podle whois vlastní horev.cz, činnost také nevyvíjí – pouze nestíhá odpovídat na dopisy (a vybírá poplatky) a podle znění a stylu to je jeden trochu zpruzený člověk, kterého ony dopisy spíše otravují. Obě domény s historií běží na freehostingu – dotyční se neobtěžovali ani zaplatit vlastní prostor. Vzhledem k tomu freehostingu a jeho známým kvalitám ohledně dynamických stránek tam nemůže být ani žádný rozumný portál pouze pro členy (nemluvě o tom, že i ten stávající html kód je na úrovni žáka základní školy). A vlastně dost zřejmě ani nejsou – vdyť i ubohý guest book je „free odjinud.“

Ještě detail. Pokud budu chtít fungovat tajně, tak přece nebudu dělat webové stránky. To dá rozum. A pokud už ctím nějakou historii, udržuji v pokračování linii a nechci, aby v mém jménu fungoval někdo jiný, tak je pro mně ono jméno zde reprezentované doménou neprodejné za jakoukoli částku, natožpak za mizerných 15k!

Sry „hermetiku,“ ale prostě to smrdí. Mně jsi nepřesvědčil.


 
Athanasius Arex
Bře 31, 2008 at 16:29

To Hermetik (Březen 31, 2008 v 10:35): Žádná martinistická lóže Horev není. Alespoň u nás ne. Chtělo by to lepší informace. Zbytek už jsem řekl výše.

Nebudu rozvíjet žádou flame-ware. Diskuzi si může každý přečíst a rozhodnout se sám. Otevřená náruč proti oblasti soudů a peněz. Svět už je takový. Kdybyste se náhodou rozhodli pro toleranci, tak se připojte.


 
hermetik
Dub 1, 2008 at 08:55

Cody: ad spekulace:
Domena horev.cz byla odkoupena bez jakýchkoliv spekulací ve chvíli, kdy byla na prodej. Po kratke komunikaci mezi fy MindSoft a Horevem (což není totéž) byla cena smluvena na castku symbolickou a tim transakce zkoncila. Nikdo se neobohatil a nikdo nebyl zruinovan. Toto neni spekulace. Toto je ovšem Váš blog a co si do něj napíšete, to tam bute mít.
ad domena: Horev fungoval v tichosti od roku 1993 a o žádnou prezentaci nestál, takže doménu nepotřeboval. Ovšem ve chvíli, kdy si domenu horev.cz někdo zaregistroval, bylo třeba situaci řešit. Parkování domény s přesměrováním na freehosting stránky je nejlevnější řešení ve chvíli, kdy internet nepotřebujete.
ad Univerzalia: Horev není součástí Univerzalie ani nikoho jiného. Vzledem k tomu, že někteří lidé mají dvojí členství, je Univerzalia je uvedena jako vlastník domény na základě dohody. Krýt tajný spolek jiným tajným spolkem je osvědčený postup 🙂 (viz.např. Dan Brown).


 
hermetik
Dub 1, 2008 at 09:10

Nemo:
ad fungovaní: Ze stavu internetových stránek nelze o fungování nějakého spolku nic říct, zvláště když tento spolek o internet vůbec nestojí. V tom případě také nehodlá investovat čas ani prostředky tam, kde to považuje za kontraproduktivní. Co se tajemnosti týče, viz. odpověď pro Cody-ho. Zcela souhlasím s tím, že ztráta domény o něčem svědčí a rovněž se podivuji nad tím, že Horev-klub těch „mizerných 15k“ odmítl investovat.


 
Nemo
Dub 1, 2008 at 09:27

hermetiku, já nemluvím o investování, já mluvím o odprodeji něčeho, co tu na jednu stranu vehementně bráníš, na druhou stranu nemáš problém to v klidu někomu (v tomhle případě „úhlavnímu nepříteli“) odprodat. To, že horev klub odmítl „investovat“ dost chápu – také nevidím důvod, proč se nechat vydírat a platit typům jako seš ty.

To, že spolek o internet nestojí, potom svědčí pouze o jeho ignoranství. Takže další mínus.


 
hermetik
Dub 1, 2008 at 09:38

Athanasius Arex:
ad martinismus: Jak jsem pochopil z Vaší korespondence s MáKem, zakládá Horev-klub svou legalitu na chartě vydané MO, cituji: „Zároveň Tě zklamu, ale náš „papír“ není/nebude z Francie, ale u jiné, frankofonní země.“ (Posted: 20.12.2005 12.06.16 By: Arex). Nevím, zda má statut lóže či čehokoliv jiného, nicméně stojí na uznání MO.
ad tolerance: Na nikoho neútočíme, Horev pouze odkoupil doménu horev.cz a oznámil na ní svou existenci. Víc tam toho nikdy nebude. Nemáme zájem hodnotit činnost vaši ani nikoho jiného.


 
hermetik
Dub 1, 2008 at 09:57

Nemo:
Pokusím se nebýt osobní, jelikož se domnívám, že jde o nedorozumění. S obchodem s doménami nemám nic společného. Sledoval jsem domenu horev.cz a jakmile byla na prodej, koupil jsem ji od MindSoftu pro Horev za symbolickou částku. To je vše.
Nemyslím si, že snaha ignorovat internet je projevem ignorantství – Horev se prostě domnívá, že tudy cesta nevede. Interní materiály zvěřejňovat nehodlá a nové členy toto cestou nepřijímá. Svou jedinou stránku založil pouze z nutnosti reagovat na vzniklou situaci.


 

Napsat komentář

Copyright © 2024 Bloxxter – osobní blog Pavla Ungra o světě. All Rights Reserved.
Theme by sheVcza. Google